Vakantiehuis Spanje met zwembad, Catalunya
 
 
 
 
 Het dorp
 
 

 
 
Het dorp

 
In het dorpje Vallmoll (1,5 km) vindt u o.a. een bakker, een bank en een kleine supermarkt die ook brood verkoopt. Verder treft u binnen een straal van 5 km alle benodigde winkels aan bijvoorbeeld in de wat noordelijker gelegen stad Valls dat verder bekend is vanwege het typisch Catalaanse gerecht Calcotada, gegrilde “calcots”. Dit zijn groene lente-uien die alleen in Catalonië worden verbouwd en waarvoor veel Catalanen speciaal naar Valls komen om de “beste” te kunnen eten.
 
 Klik op één van onderstaande foto's voor vergroting
klik om te vergroten klik om te vergroten
   
 
Niet minder bekend zijn de kwalitatief hoogstaande anijslikeur, alsmede de letterlijk hoogstaande mensen die vanuit een feestelijke traditie van bijna tweehonderd jaar, menselijke torens vormen de zogenaamde “Xiquets de Valls”.

Hierbij strijden de twee beste “colles” (teams), La Colla de Vella en La Colla Nova tegen elkaar om een zo hoog mogelijke menselijke toren te vormen zoals de gewaagde “vier van negen”, waarbij negen verdiepingen van elk vier man worden gebouwd.

Deze “Castells”vinden het hele jaar door bij feestelijke gelegenheden plaats o.a. in augustus en trekken vele duizenden bezoekers.

Zeker de moeite waard om dit te zien.

  klik om te vergroten
 
 
 

Copyright www.vakantiehuisspanjemetzwembad.nl